catering
İstanbulun en iyi catering firmaları

İstanbul‘ un En İyi Catering Firmaları

İstanbul Türkiye‘ nin en büyük ve aynı zamanda en çok etkinliğin yaşandığı şehri. Bu durumda catering hizmetinin de kalbi diyebiliriz. Peki ama İstanbul‘ da en iyi catering firmaları hangileri?

Bir catering firmasının alanında en iyi olup olmadığını belirleyen bazı kriterler tabii ki vardır. Gelin isterseniz öncelikle catering hakkında bazı temel bilgiler verelim ve profesyonal catering nasıl yapılır öğrenelim:

Catering Nedir?

Catering kelimesinin kökeni İngilizce‘ den gelir ve hizmet, servis anlamına gelir. Catering dünyada ve ülkemizde büyük veya orta çaplı organizasyonların yemek ve içecek servisini yapma amacını taşır. Bunlar düğünler, nişanlar, davetler, firma yemekleri gibi etkinlikler olabilir.

Yemek servisi, son yıllarda büyük bir gelişme yaşadı. Uzaktan mutfakların ve yemek servislerinin yerinde kurulmasıyla başlayan şey, zorlu gastronomi disiplinlerine dönüştü. Catering bugünkü adıyla olmasa da, ikram geleneği kültürümüzde hep varolmuştur. Dünyada ve ülkemizdeki değişimlere ayak uydurarak bugünkü catering sistemi oluştu ve günden güne de alandaki yeniliklerle gelişmeye devam ediyor. Türkiye‘ de catering hizmeti, dünyadaki firmalardan hiç de geride kalmayacak niteliktedir.

 

 

Profesyonel catering firmaları nasıl çalışır?

Yemek listesinin hazırlanmasından, yemeklerin pişirilmesine, servis personelinin seçimine, servis tarzına kadar geniş bir hizmet yelpazesinde hizmet veren catering firmaları; a dan z ye titizlik ve profesyonellik içinde çalışmalıdır. Bir listenin bile düzensiz ve eksik hazırlanması tüm daveti berbat edebilir.

Müşterinin ne istediğini anlamak ve kafasındaki hizmeti yaşama geçirmek de profesyonal bir catering firmasının ana görevlerindendir.

Servis personeli titizlikle seçilmeli, giyiminden çalışma ahlağına kadar her konuda profesyonal olmalıdır. Davetlilerle birebir iletişim halinde olacak kişiler servis personeli olacağından, seçim ve iş titizikleri azami önem taşır.

Gıdaların depolanması, saklanması ve nakliyesi de tamamen titizlik isteyen bir görevdir. Özellikle de catering firması yiyecekleri başka bir yerde hazırlatıyorsa, büyük bir organizasyon işinin altından kalkması gerekmektedir. Hazırlanan yiyecek ve içeceklerin başına gelebilecek aksilikler daveti sabote edebilir ve hem davet sahibini hem de catering firmasını zor durumda bırakır.

İstanbul’un en iyi catering firmaları olmak mutlaka zorlu bir yarışa girmektir. İşini en mükemmel yapan catering firması ancak en iyiler arasında sayılabilir. Alanında uzmanlar arasında olan Brunch Plus‘ ı örnek verecek olursak, İstanbul‘ un en iyi catering firmaları arasında yer alabilmesinin nedenleri yukarda saydığımız hizmet adımlarını mükemmel bir profesyonellikle ve titizlikle gerçekleştirmesidir. Aynı profesyonellikle çalıştığını düşündüğümüz ve en iyi catering firmaları arasına girmeye hak kazanan diğer İstanbul catering firmalarını da aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

 

Art Of Kitchen

Bando Catering

Brunch Plus

Chez Bruno

Doğuş Catering

Elchyn Catering

Elma Catering

Home Style

İstanbul Gourmet

Prestij Catering

Roka Davet

Salon İstanbul

Setup Catering

Spicy Catering

Alınan işlerin kalitesi ve çokluğu, tekrar tavsiye edilme ihtimali ve hem davet sahibinden hem konuklardan tam puan almak ve en iyi catering firmaları arasında yer almak; işini profesyonel yapan iyi catering firmalarının alacağı en büyük ödüldür.

 

paylaş

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu