catering
Catering Menüsü Nasıl Seçilir

Catering Menüsü Nasıl Seçilir

Bireysel veya kurumsal, ister evinizde, ister iş yerinizde bir organizasyon düzenleyecek olun, nasıl bir menüye ihtiyaç duyduğunuzu belirleyemiyorsanız işte bu yazımız tam size göre.

Catering organizasyon sektöründe en çok karşılaştığımız konuların başında menü seçimlerinin nasıl yapılacağının bilinmemesi olduğunu gözlemleyince sizleri bilinçlendirmek için kolları sıvadık. Catering Organizasyon sektöründe menü içerikleri genelde afili ve yabancı kökenli kelimelerden seçilerek hazırlanmaktadır. Dolayısıyla bazı ürün adlarını tanımlarken biz bile zorluk çekebiliyoruz. Bu karmaşanın en büyük nedeni, menüyü hazırlayan ustaların kendi dilinin döndüğünce, aklına estiği ve yaratmak istediği etkinin kuvvetine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bir ürün ismi ne kadar çok fiyakalı olursa o kadar iyi olur anlayışı maalesef çok yaygın bir düşünce tarzıdır. Catering menüleri bu yüzden genelde uzun ve yabancı kelimeleri kendi içinde çok barındırır. İsimlere çok takılmamanızı, ürünü anlamaya çalışmanızı öğrenme imkânınız varsa içeriğini öğrenmeye gayret edin. Hatta ürünün görselini isteyip merak ettiğiniz ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olun. Daha çok Kokteyl menülerinde karşılaştığımız bu sorun diğer catering menülerinde de fazlasıyla gündeme gelen bir konu haline gelmiştir.

Gelelim ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacağınıza, İyi bir Catering menüsü nasıl oluşturulur, sizin neye ihtiyacınız var. İhtiyacınızı belirlemeden önce bütçenizi belirlemeniz en büyük tavsiyemizdir. Menüler istenilen her türlü bütçeye uyarlanabilir. Çok ürün demek çok maliyetli bir menü demek değildir. Menülerin kalitesini ve bütçesini içeriğinde ki ürünler belirler. Örneğin bir tavuk yemeği düşünün kullanılan et gramajı bu yemekte 200 Gr olsun. Bu yemeğin adı ne olursa olsun, yanında ki garnileri ne olursa olsun sonuçta 200 gr lık etten bir ana yemek yapılacağı için ufak detaylar ciddi boyutta yemeğin bütçesini değiştirmez. Yada aynı mantığı ordövr tabağında da düşünebilirsiniz. Aynı kategoride bulunan 8 çeşit meze ile 10 çeşit meze arasında ciddi bir fiyat farkı oluşması mümkün değildir. Ortak bir cost maliyeti vardır e tüm bütçeyi bu ortak maliyet hesabı oluşturur. Bu örneğe Coffee Break menülerinde daha çok rastlarız. Örneğin bir Coffee break menüsünde 10 Kg kurabiye kullanılsın. Bu 10 Kg kurabiye ister 3 çeşitten oluşsun, ister 10 çeşitten oluşsun sonuçta 10 Kg kurabiye kullanılacağı için bütçe değişmez. Bütçe değişiklikleri daha çok kategori değişimlerinde oluşur. Örneğin Balık menüsü etten, et menüsü köfteden, köfte menüsü tavuk menüsünden daha maliyetlidir. Aynı örneği diğer tüm ürünler için çoğaltabiliriz. Kullanılan hammadde, maliyeti etkileyen en büyük unsurdur. Bununla birlikte kullanılan malzemenin kalitesi de ürün maliyetlerini yani cost maliyetlerini etkiler. Son olarak diyalogda bulunduğunuz catering firmasının yapısı kalitesi genel bütçeleri de etkilemektedir.

İhtiyaçlarınızı belirlerken doğru seçimler yapmanız dileğiyle, bu konu hakkında düşüncelerinizi, istek ve taleplerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. [email protected] adresine göndereceğiniz tüm mailler en hızlı şekilde cevaplanacaktır.

paylaş

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu