catering
coffee-break-jpeg

Catering Sektörünün en çok tercih edilen menüsü ?

Türkçe karşılığı ''Kahve Molası'' anlamına gelen Coffee Break, Catering sektörünün en yoğun kullanılan menülerinden biridir. Kokteyl organizasyonlarından sonra en çok kullanılan Catering çalışmasıdır diyebiliriz. Coffee Break menüleri çok çeşitli olmakla beraber genel olarak kahve, çay vb sıcak içeceklerin yanısra soft içeceklerle birlikte genel olarak hamur işlerinden oluşan menü konseptleriyle birlikte sunulmaktadır. 

Coffee Break'in uygulama alanları oldukça geniştir. Bir çok organizasyonda Coffee Break ikramları çok pratik yöntemlerle sunulabilmektedir. Özellikle kısa süreli bir çok organizasyonda en çok tercih edilen Catering menüsüdür. Başta toplantı organizasyonalrı olmak üzere Coffee Break organizasyonlarının kullanım alanlarını oldukça geniştir. Sempozyum, tanıtım lansmanları, bayi toplantıları bunun en güzel örneklerdir. Özellikle Fuar stantlarında çok yoğun olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde 200 ün üzerinde çeşitli sektör fuarları düzenlenmektedir Bir çok fuarda hemen, hemen fuara katılan firmaların %70 i Fuar organizasyonalrında misafirlerini ağırlamak için Profesyonel Coffee Break hizmetleri almaktadır. 

En basit Coffee Break organizasyonunda kullanılan bir menüde, Çay, kahve ikramı ile birlikte kurabiye ikramı yapılmaktadır. Menülerin çeşitliliği tamamen bütçeyle alakalı olmakla birlikte, içinde onlarca farklı ürün grubunu barındırarak da kapsamlı bir çok menü oluşturulabilir. Zengin bir Coffee Break menüsünde makaron, kurvasan ve minik sandviç çeşitleri menüye zenginlik katmaktadır.  Hatta bir çok coffee break menüsüne ihtiyaç doğrultusunda kokteyl menülerinde kullanılan kanepe, meze içeren tuzlu tartöletler hatta mitite köfte, tavuk küpleri mini hamburger ve cheeseburger gibi sıcak kokteyl aperatifleride eklenebilmektedir. 

.

Coffee Break organizasyonları Catering sektörünün dışında da bir çok alanda kullanılmaktadır. Örneğin otellerde, beach club restaurantlarında, plaza kültüründe ki şirketlerin sosyal alanlarında çeşitli menüler oluşturularak kullanılmaktadır.  Kısacası Coffee Break menülerinin kullanım alanları oldukça geniştir. 

İyi bir Coffee Break etkinliği için, bütçenize göre ihtiyaçlarınızı belirleyebilirisiniz. Doğru şeçimler yapabilmeniz için size ne büyük önerimiz menü planlaması yaparken katılımcı kitleyi, servis hizmetleri süresini dikkate alarak menünüzü oluşturmanızdır. Örneğin 10 dakikalık araları olan ve 2 aradan oluşan bir organizasyonda çok kapsamlı coffee break menüleri seçmemelisiniz. Uzun süreli bir aktivite olmadığı sürece küçük aperatiflerden oluşan menüler planlamanız paranızı boşa harcamadan keyifli bir organizasyon planlamanızı sağlayacaktır. 

 

Aşağıda ki örnek  Coffee Break menüsünü inceleyebilirsiniz. 

 

Mini Tatlı Tuzlu Aperatifler

 

 

Mini Zeytinli ve Peynirli Pizza 

 

 Sakallı Mini Sandviç

 

Peynirli ve Zeytinli Mini Ev Poğaçası  

 

Kaşarlı ve Beyaz Peynirli Mini Simit Dilimleri 

 

Su Böreği Dilimleri

 

Cevizli Havuçlu Kek  

 

4 Çeşit Spesiyal Tatlı Kurabiye

 

3 Çeşit Kokteyl Mini Tuzlu Kurabiye Çeşitleri

 

Karışık Kırıkkırak Çeşitleri

 

Mini Ekler

 

 

 

 

Sıcak ve Soft  İçecekler  

 

Demleme Klasik Türk Çayı -  Poşet de Meyveli Bitki Çayları

 

Neskafe – Filtre Kahve  

 

Meyve Suyu Çeşitleri /  Kola, Fanta, Sprite / Limonata / Soda, Su

 

 

paylaş

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu