catering
açık büfe yemek

Pandemi süreci ile birlikte evde düzenlenen catering taleplerine olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Evinizde Kız isteme, nişan, kına gecesi, doğum günü gibi etkinlikler yapmayı planlıyorsanız bu yazımızda dile getirdiğimiz konu başlıklarını dikkate almanızı öneririz. 

Evde Catering hizmeti almanın konforunu yaşamak istiyorsanız, ihtiyacınzı olan Catering hizmetini nasıl tespit edebileceğinizi dair ip uçlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir. 

1- Kişi sayınızı belirleyin. ( Kişi sayısınızı +/- % 5 dolayında belirlemeye çalışın. Evinizin hacmine hareket kabiliyetini sınarlayacak fazla sayılardan kaçının. Bu hem catering akşını etkileyebilir. Hem de misafirlerinize rahatsızlık verebilir )

2- Davet sürenizi planlayın. ( Ev davetleri genel olarak 2 saat olarak düşünülmektedir. 2-3 saat arasında bir zaman dilimi gayet uygundur )

3- Catering için bir çalışma mutfağı planlayın. (Catering firması her şeyi hazır getirmiş olsada, yiyeceklerin ve içeceklerin hazırlanması için bir çalışma alanına ihtiyacı vardır. Uygun olan bir çalışma alanı oluşturmanızda fayda vardır. Bu çalışma alanı mutfağınız, boş bir oda veya kapalı bir balkon şeklinde düşünülebilir. )

4- Menü seçimi. ( Menü seçimi Catering hizmet alımalrında en çok zorlanılan konu başlığıdır. Nasıl bir menü hayal ettiğinizi Catering firmanza iyice anlatın. Anlamadığınız içeriğini ve sunumunu merak ettiğiniz tüm ürünlerle ilgili sorularınıza mutalaka cevap alınız. Süprizlerle karşılaşmamak için ne istediğinizi iyice belirtiniz. )

5- Fiyat odaklı ilerlemeyin ( Evde Catering hizmeti alımlarında fiyat odaklı bir araştırma yapmayın. Fiyat konusu son aşamada değerlendirmeniz gereken bir konudur. Bir fiyatın düşük olması kalitesiz olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, yüksek olmasıda kaliteli olduğu anlamına gelmez. Bütçe konusundan önce teklif aldığınız Catering firmaları hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olmaya çalışın. Referanslarını, sosyal medya hesaplarını inceleyin. Sizinle ilgilenen müşteri temsilcinizin yaklaşımalrını gözlemleyin. Güven önemlidir, size güven uyandırmayan yaklaşımlarda bulunulursa soru sormaktan çekinmeyin. )

 

Sorunsuz bir Catering hizmeti almak istiyorsanız yukarıda dile getirdiğimiz konu başlıklarını dikkate almanızı öneririz. Catering hizmeti dışında bir organizasyon firmasından süsleme vb ilave hizmetler alıyorsanız, catering firmanız ve organizasyon firmanız arasında bağlantı kurulmasını sağlayabilirisniz. Her şeyin gönlünüzce olması dileklerimizle, keyifli ve güzel organizasyonalr geçirmenizi temenni ederiz. 

paylaş

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu