catering
kokteyl-organizasyon

Kokteyl Organizasyon

 

Catering organizasyon sektörünün en çok kullanılan hizmet biçimi olan Kokteyl organizasyon ları sektörün %50 lik iş yapısına sahiptir. Diğer Catering çalışmalarına nazaran daha çok tercih edilmesinin en büyük nedeni pratik ve çok çeşitli menülere sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Kokteyl organizasyonları açılış organizasyonlarında en çok kullanılan hizmet biçimidir. Ayrıca gala yemekleri ve tanıtım lansmanlarında da çok kullanılmaktadır. Kokteyl organizasyonları üç aşamalı servis hizmetinden ibarettir. Giriş, gelişme, sonuç. Menüde bulunan ürün grupları genelde bu yapıya göre servis edilir. Giriş aşamasında Masa serpmeleri ve atıştırmalık ürün grupları servis edilir, ikinci aşamada sıcaklar ve son olarak da tatlı ikramı ile menüde bulunan ürün grupları servis edilir.

Kokteyl organizasyon ihtiyaçlarınızı belirlerken dikkat etmeniz gereken detayları birkaç özetle şöyle ifade edebiliriz. Bu tavsiyelerimiz ihtiyaçlarınızı doğru belirlemenize, hizmet alacağınız firmanın sizi daha iyi anlamasına katkıda bulunacaktır. Öncelikle teklif alırken kafanızda hayal ettiğiniz yada ihtiyaç duyduğunuz konuları teklif talep ettiğiniz firmaları detaylıca anlatmanızı tavsiye ederiz. Kokteyl davetinin verileceği alanı, gelen misafirler hakkında yüzeysel bilgiyi iyi bir şekilde aktarmanız önemlidir. Örneğin; katılımcıların yaşları, eğitim durumu, hangi coğrafi yapıya sahip oldukları konusunda bilgi aktarmanız hazırlanacak menünün tatmin edici olmasına ışık tutacaktır. Alkol servisinin yapıldığı menülerde hangi çeşit alkollerin olacağı da menünün şekillenmesi bakımından önemlidir. Özellikle menüde şarap servisi olacak ise, başlangıçların peynir içerikli ürünlerden oluşması daha anlamlı olacaktır. Süsleme ve benzeri aksesuar eklemeleri yapacak iseniz bu tarz detayları da hayal ettiğiniz düzeyde anlatmanız yine doğru tercihleri yapmanızı sağlayacaktır.

Kokteyl organizasyon menüleri çok değişken ve esnetilebilir menü yapılarına sahiptir. Sektör genelinde, çoğunlukla dört farklı menü yapısı sunulmaktadır. Brunch Plus kurulduğu ilk yıldan beri menülerini Exclusive Kokteyl menü, VIP Kokteyl Menü, Standart Kokteyl Menü, Ekonomik Kokteyl Menü olarak isimlendirmektedir. Bu menü isimleri firmadan firmaya değişkenlik gösterse de genel olarak yapıları birbirine çok yakındır. Menüler içeriklerine göre yukarından aşağıya fiyat farklılığı göstermektedir. Bu farklılık ürün gruplarının maliyetleri baz alınarak planlanmaktadır. Örneğin Et ve deniz mahsulleri ağırlıklı bir menüler diğer menülere göre daha maliyetlidir. Bütçenize göre menü planlaması yapmak tamamen sizin elinizdedir.

Fiyat araştırması yaparken menülerde yazan bir çok ifadeyi genel olarak anlayamaya bilirsiniz, kafanızı karıştıran veya ne olduğunu bilmediğiniz ürünleri mutlaka sorarak öğrenmeye çalışmanızda fayda vardır. Tüm araştırmanız boyunca dikkate almanız gereken en önemli unsur menü veya fiyatlar olmamalıdır. İlk dikkat etmeniz gereken konu güvendir. Güvenmediğiniz yerlerden size enerji vermeyen yerlerden hizmet almamanızı öneririz. Yapılacak hataların telafisi zordur ve güvene dayalı bir anlayış ile araştırmalarınızı yapmanızda fayda vardır.

 

Galeri bölümümüzden Kokteyl organizasyonlaırmıza yönelik örnek görselleri inceleyebilrisiniz.

 

paylaş

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu